Project Description

Nevoia clientului

Lucrăm cu această companie din Germania încă din anul 2016. Clientul nostru, pe care îl considerăm un adevărat partener, gestionează un depozit logistic pentru clienți B2B care, la rândul lor, vând produse către alte companii sau consumatori individuali. Nevoia sa a fost să manevreze rapid, corect și la cost redus bunurile stocate în depozit, destinate expedierii către consumatorii finali, persoane fizice și juridice, având un bun control asupra operațiunilor.

Soft Logistica

Provocarea noastră

Gestionarea bunurilor într-un depozit logistic implică o multitudine de acțiuni: căutarea și rezervarea produsului pentru un anumit client, colectare, împachetare, mutarea în cadrul depozitului, expediere, preluarea coletelor returnate, verificarea periodică a locației, a inventarului. În plus, toate aceste operațiuni se fac pentru două tipuri de clienți: persoane fizice și persoane juridice, fiecare cu cerințe diferite.

Provocarea noastră a fost să construim o aplicație care să acopere toate aceste operațiuni și diferitele specificații pentru expedieri B2B și B2C. În plus, pe lângă gestionarea efectivă a operațiunilor, au fost necesare și funcționalități de raportare și analiză pentru managementul activității interne a companiei.

Soft Logistica

Cum am rezolvat

Pentru aplicația WMS (warehouse management system) am apelat la tehnologiile C# .NET, MS SQL și la MS Enterprise Library, NPOI and ZXing. Am dezvoltat un sistem client/server care generează și folosește coduri de bare EAN13 pentru a ține evidența produselor recepționate, depozitate și vândute. Am folosit limbajul ZPL pentru generarea și imprimarea de etichete termice.

Pentru managementul intern, am făcut posibile generarea de rapoarte în format excel (.xlsx) pe perioade de timp ce pot fi stabilite preferențial. Secțiunea de setup am împărțit-o în subsecțiuni pentru a facilita accesul utilizatorilor.

Am dezvoltat un API personalizat pentru integrarea aplicației, astfel că devine un punct central de comunicare între WMS și diferitele magazine online care utilizează depozitul clientului nostru. Datorită acestei integrări am făcut posibilă comunicarea unei multitudini de informații importante: toate detaliile comenzilor și produselor, statusul expedierii, ID-uri de urmărire a coletului, situația inventarului și mișcările de inventar, date legate de produs și etichete de retur și nu numai.

În timp, apelând la un mix de tehnologii între REST, JSON, XML, WSDL, SOAP, am integrat în WMS și diferite servicii de curierat: DHL, DHL Express, FedEX, UPS, PostCH, Deutsche Post, Hermes, SevenSenders, Centrino, Postnord, Shipcloud.

Soft Logistica

Rezultatul

Aplicația dezvoltată de Evolutivo pentru managementul depozitului logistic și API-ul personalizat au permis clientului nostru să gestioneze fără probleme comenzile clienților săi primite prin canale multiple și apelând la diferite servicii de curierat. În plus, am făcut posibilă, prin WMS, și utilizarea unui serviciu de curierat special, la cerere, pentru comenzi individuale.

Tot aplicația dezvoltată de echipa noastră permite clientului să pună la dispoziția clienților săi rapoarte automate privind nivelul inventarului, statusul comenzilor, retururi și comenzi anulate. Pentru managementul intern,aplicația WMS generează rapoarte zilnice despre comenzile primite și activitatea utilizatorilor, utile pentru monitorizarea performanței și distribuirea eficientă a volumului ocupat în depozit.

Am rămas alături de clientul nostru de-a lungul mai multor ani, astfel că am evoluat împreună și în timp am integrat aplicația și cu un sistem POS personalizat pentru un lanț de magazine. Etichetele produselor și chitanțele sunt centralizate și sincronizate între toate dispozitivele POS din sistem și aplicația WMS. Astfel, inventarul este actualizat în timp real și etichetele generate pot fi scanate oriunde. În rapoarte sunt incluse și date despre nivelul vânzărilor la momentul respectiv cu ajutorul unui grafic care se actualizează automat.

Datorită aplicației WMS, operațiunile logistice din depozit au putut fi efectuate mai rapid, cu mai multă precizie și mai mult control, aplicația putând fi accesată și de la distanță, din locații diferite.